Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blogoljunk

Miért is fontos, hogy blogot írjunk?

Hát ezért:

 

 

A tökéletes írásgyakorlat:

Kezdd kicsiben! A blog egyfajta bemelegítésnek is tekinthető, majd rendszeres edzésnek a végső nagy megmérettetéshez: a könyvedhez.

 

Önmagad rászoktatása a rendszerességre:

A blogolás segít abban is, hogy rászoktasd magad a rendszeres írásra, és hogy képes legyél a saját magad által szabott határidőt is betartani. Ez lesz az egyik kulcsa annak, hogy a Te könyved tényleg megszülethessen.

 

Gyakorlás a kritika megfelelő feldolgozására:

Egy blog kiváló felkészülést adhat erre is: megtanulhatod, hogyan dolgozd fel az építő jellegű véleményeket, hogyan reagálj, vagy adott esetben hagyd figyelmen kívül őket.

 

Jó kezdet az önmarketinged fejlesztésére:

Ha van neved, ismertséged akár egy szűk körben már a könyvmegjelenés előtt, az óriási nagy segítség a könyved népszerűsítésében. Remek gyakorlóterep számodra ahhoz, hogy beletanulj saját munkád népszerűsítésébe és elkezdd kiépíteni olvasótáborodat.

 

Segítség abban, hogy elérd a végső célod:

A blog nem egy elterelés a könyvírás útjáról, épp ellenkezőleg! Edzésben tartja az agyad és akár új ihletet is adhat.

 

Akár előzetes pénzkereseti lehetőség:

Egy jól működtetett blog akár bevételt is termelhet hosszú távon, amelyet visszaforgathatsz könyveid kiadásába és népszerűsítésébe.

 

A közvetlen kapcsolat az olvasóiddal:

A blogon keresztül jobban megismerheted olvasóközönséged, közvetlenebbül kommunikálhatsz velük, formálhatod az úgynevezett személyes márkádat.

 

Népszerűséged növelésének egyik lehetséges módja:

Egy friss író könyvének megvásárlásától sokakat az tart vissza, hogy mi van, ha nem „elég jó”. A blog betekintést nyújthat a munkádba: akinek az tetszik, nagy valószínűséggel a könyvedet is megveszi. Eloszlathatod a kételyt, ráadásul könnyebben eljuthat 1-1 blogposztod emberek tömegeihez, mint a könyved megjelenésének ténye – viszont ha már a blogoldaladon jár, akkor az is hamar kiderül számára, hogy tőled mást is olvashat.

 

Segítség ahhoz, hogy „mozgásban maradj”:

Egy könyvet már megírtál? Fantasztikus vagy! Akkor Téged már nem fenyeget a megnemszületett-, vagy a sohabenemfejezett-könyvek veszélye. De az „egy könyves író” réme még ott lebeg! A blogod segít abban, hogy új dimenziók nyíljanak meg számodra és kellő lendületed, edzettséged legyen egy új könyvhöz.

 

 

Hogyan fogj bele a blogolásba?

 

1. Válassz felületet

2. Válassz témát

3. Nézz körül, mi érdekli az embereket

4. Készíts magadnak 1 blognaptárat

5. Kezdj el írni

6. Népszerűsítsd a bejegyzéseidet

 

 

1. Válassz felületet:

Ha még nincs weboldalad, akkor érdemes elgondolkodnod rajta, mert egy írói oldal idővel mindenképp szükséges lehet.

 

2. Válassz témát:

Fontos: ne a könyvedet írd meg blog formában! Később persze lehetséges, hogy a posztjaid is adhatnak alapot egy új könyvhöz, de ne ezzel a céllal vágj bele.

 

3. Nézz körül, mi érdekli az embereket:

Érdemes keresned néhány népszerűbb blogot abban a témában, amiben te is alkotnál. Nem feltétlenül csak a tartalom miatt: segítségedre lehet a megjelenés, vagy a szerző kommunikációjának megfigyelése is.

 

4. Készíts magadnak egy blognaptárat:

A blog lényege, a rendszeresség. Ha havi 1-2 posztot teszel ki, az nem segíti a céljaid elérését. A minimum a heti egy legyen, ha ennél többet írsz, az még jobb. Tölts ki magadnak minden hónap elején 1 naptárat arról, mely napokon teszel ki új posztot és kb. miről fog szólni.

 

5. Kezdj el írni:

Vágj bele! Ha lendületben vagy, megírhatsz több posztot is előre és időzítheted őket a naptáradhoz igazítva.

 

6. Népszerűsítsd a bejegyzéseidet:

 Ha nincs még külön szerzői felületed közösségi oldalon / oldalakon, akkor itt az ideje egynek! Ezeken a felületeken minden alkalommal oszd meg, ha új bejegyzést tettél ki. Keress olyan csoportokat itt, akiket érdekelhet írásod és oszd meg velük is.

 

 

 

"Halk" megjegyzés:

Ezen az általad épített játszótéren, egy szerzői blogban lehetőséget adhatsz az embereknek arra, hogy újra és újra friss tartalmakat olvassanak tőled. Használhatod kommunikációs csatornaként, ahol olvasóid tájékoztatod a hozzád kapcsolódó, számukra is fontos történésekről, bemutathatod személyiséged egy teljesen másik oldalát, azaz például egy hobbid, szenvedélyed, vagy akár történetmesélésre is használhatod. Egy rendszeresen frissülő blog remek eszköz lehet arra, hogy újra és újra visszacsábítsd az embereket oldaladra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.