Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerzői weboldal

Írni akarsz egy weboldalt, hogy megismerjenek? Az úgynevezett szerzői weboldalt érdemes ennek megfelelő tartalmakkal feltölteni. Viszont, ha elakadtál, vagy nem tudod, hogyan is állj neki, íme, pár apró ötlet, amit te egész nyugodtan kiegészíthetsz.

 

 

Bemutatkozás:

Nagyon fontos, a bemutatkozás, hogy ki vagy te, és mi a célod azzal, amiért a weboldaladat létrehoztad.

Az teljesen rád van bízva, mennyi információt szeretnél magadról megosztani, de egy biztos: valamennyit muszáj lesz, hiszen az emberek mindig ismerni akarják - legalább egy kicsit - a szerzőt.

Élj a lehetőséggel: promotáld magad, kelts szimpátiát, segíts az embereknek képet alkotni rólad! Egy fontos: törekedj arra, hogy amit magadról írsz, az koherens egésszé álljon össze, ha lehet, legyen benne valami olyan, amit egyértelműen veled azonosítanak majd.

 

Könyveid, írásaid:

Hol mutatnád be írásaid, ha nem a saját oldaladon? Teljesen mindegy, hogy első könyves szerző vagy és egy köteted ismerteted, vagy már több tucat kiadvány szerepel az oldalon, ami fontos, minden itt legyen, ami hozzád köthető. Használd ki a felületet és a könyvek bemutatásán túl itt azok megrendelésére is biztosíts lehetőséget!

 

Kapcsolatfelvételi lehetőség:

Mindenképpen szükséges, hogy oldalad látogatói számára megadd a lehetőséget, hogy felvegyék veled a kapcsolatot. Nem fontos, hogy direkt mód bármi elérhetőséget feltüntess az oldalon, akár az oldalon keresztüli üzenetküldési lehetőség is elégséges lehet, a lényeg, hogy valamilyen módon elérhető legyél közönséged számára.

 

Közösségi oldalaid elérhetőségei:

Légy elérhető - persze nem kell teljesen feltárd magad, de az emberek számára érdekes tud lenni, ha egy szerző aktív online közösségi életet él és beengedi követőit picit a mindennapjaiba. Ha vannak közösségi oldalaid (facebook, instagram, G+), azok hivatkozásait mindenképpen helyezd el weboldaladon.

 

Hírek:

Tájékoztass, mindig mondd el, hol fogsz megjelenni, hol találkozhatnak veled, milyen fontos dolgokat éltél meg, milyen pályázaton indultál, milyen díjat nyertél. Ne a magánember programjait értsd természetesen ezalatt, hanem az íróét. Ha blogod van, ott is van lehetőséged ezekről írni, de előny, ha oldalad egy külön szekciójában mindezek könnyen megtalálhatók.

 

Extra tartalom:

Oldaladra látogató olvasóid megbecsültnek érezhetik magukat és ragaszkodásukat is növelheted azzal, ha időről időre kis "ajándékokat" teszel számukra elérhetővé. Lehet ez egy rövid írás, egy következő könyved letölthető előzetese, egy rövid videóüzenet vagy podcast (hangüzenet).

 

7. Hírlevél:

Kis belső kört építhetsz ki azzal, ha hírlevéllistát építesz olvasóidból, akiknek időről időre küldesz egy levelet, amiben beszámolsz a friss hírekről, felhívod figyelmüket blogod frissülésére, meghívod őket egy rendezvényre vagy csak egy készülő könyvedbe betekintést engedsz. Ha szeretnél ilyet, mindenképpen biztosíts a látogatók számára feliratkozási lehetőséget.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.